2009-11-25
Pekingi sertésszűz szezámmaggal hintve
Hozzávalók
1 kg sertésszűz vagy comb
6 ek szójaszósz
méz (kb. 6 ek)
4 gerezd fokhagyma zúzva
3 ek frissen reszelt gyömbér
4 ek szezámmag
tengeri só
Elkészítés
1 Keverjük el alaposan a szójaszósszal, a zúzott fokhagymát és a gyömbért, majd pácoljuk meg benne a szeletekre vágott húst a hűtőben, minimum fél-egy órán át.
2 Ezután csepegtessük le, csorgassuk meg mézzel, hintsük meg szezámmaggal.
3 Egy mogyoróolajjal enyhén kikent tepsibe fektessük a hússzeleteket, és a sütő grillfokozatán süssük ropogósra. A méz könnyen megéghet, ezért az alsó szinten süssük.
Megjegyzés: Üvegtésztát algával és/vagy párolt jázmin rizst mandarinnal tálaltam hozzá.
Címkék:
csőben sült,
főétel,
gyors,
gyömbér,
hús,
keleti konyha,
méz,
sertés,
szójaszósz
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése