2009-11-20
Húslevesből gombaleves
Hozzávalók
50-60 dkg csirkehús
kb. 1 kg gomba
1 szál sárgarépa
kis db zellergumó
2 dl sovány tejföl
1 nagy szál póréhagyma (zöld részével együtt)
2 ek liszt
1 ek vaj
0,5 dl brandy
frissen őrölt borskeverék
só
4 l víz
Elkészítés
1. Tegyük a húst egy lábasba a sárgarépával, zellerrel és öntsük fel a vízzel. Sózzuk, tegyük fel főni. Forrás után lassú tűzön főzzük tovább.
2. A gombát mossuk meg, szeleteljük fel és pirítsuk meg egy kevés vajon. Ha kezdi a levét elfőni, öntsük fel a brandyvel, sózzuk meg és addig hagyjuk közepes lángon amíg el nem fő teljesen a leve.
3. Az alapléből vegyük ki a húst, sárgarépát és a zellert. Ha csontos húsból készül, akkor csontozzuk ki, szeleteljük kisebb darabokra.
4. A sárgarépát és zellert a gomba 2/3-ával és egy merőkanálnyi alaplével turmixoljuk le, azután keverjük hozzá a többi alapléhez. Tegyük vissza a tűzre.
5. Ezalatt a felkarikázott póréhagymát fonnyasszuk meg a megmaradt vajon, keverjük el vele a tejfölt és egy merőkanál levest.
6. Öntsük össze a tejfölös sűrítést a maradék gombával együtt a levessel, végül forraljuk össze.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése