Hozzávalók
800-1000 g tőkehal
fél citrom leve
2 tojássárgája
1 db vöröshagyma
300-500 g brokkoli
kb. 1 kg burgonya
4 dl tejből készült besamelmártás
fekete bors
őrölt szerecsendió
só - amennyiben fagyasztott tőkehalat használunk
Elkészítés
1 A halat főzzük elő, szálkázzuk ki.
2 A brokkolit szedjük rózsáira, a burgonyát hámozzuk meg, karikázzuk fel. Pároljuk meg őket annyira, hogy még félkemények maradjanak.
3 Készítsük el a besamelmártást, ízesítsük szerecsendióval és frissen őrölt fekete borssal. Keverjük el benne a fél citrom levét és a 2 tojássárjáját is.
4 A hagymát szeleteljük fel, adjuk hozzá a párolt burgonyát és brokkolit, a halat, és mártást.
5 Tegyük a keveréket egy hőálló tálba, szórjunk rá frissen reszelt parmezánt és 200º-os sütőben 20-25 perc alatt pirítsuk meg a tetejét.
Megjegyzés: Natúr, fagyasztott hal esetében ne felejtsük el sózni sem.
A hagymát egy kevés olívaolajon meg is lehet futtatni, így kevésbé lesz intenzív az íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése