2009-11-08

Bacalhau à Gomes de Sá / Tőkehal "Gomes de Sá" módra


Hozzávalók

1 kg tőkehal
1,2 kg burgonya
3 db főtt tojás
3-4 db nagy vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
olívaolaj
petrezselyemzöld
1 babérlevél
frissen őrölt fekete bors
fekete vagy zöld olajbogyó
(só)


Elkészítés

1. A tőkehalat tegyük néhány percre forrásban lévő vízbe, szálkázzuk ki, szedjük laskáira.
2. Héjában főzzük meg a burgonyát, miután kissé kihűlt, hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra.
3. Hámozzuk meg a vöröshagymát is, karikázzuk fel, a fokhagymát pedig nyomjuk össze.
4. Futtassuk meg olívaolajon a hagymákat, adjuk hozzá a halat, krumplit, babérlevelet, vegyítsük jól el. (Ha fagyasztott halfilét használunk akkor sózzuk is meg.) Ízesítsük aprított petrezselyemmel és frissen őrölt fekete borssal.
5. Tegyük egy hőálló tálba, szórjunk a tetejére kis kockákra vágott főtt tojást és tegyük 20percre 180º-os sütőbe.
6. Tálalás előtt szórjuk meg olajbogyóval.

Nincsenek megjegyzések: