Az egyik legegyszerűbb és legegészségesebb étel amit bármikor szívesen fogyasztunk: Grillezett tengeri hal. Nem kell nagy tehetség sem gyakorlat az elkészítéséhez, ami viszont elengedhetetlen hozzá, az egy elektromos grillsütő vagy grillrács a szabadtűzön és persze a hal.
A megfelelően előkészített tengeri halat (lepényhal, kardhal, szardínia, aranydubrincs vagy más tengeri hal) nagyszemű tengeri sóval meghintjük és már grillezhetjük is!
Köretnek paradicsomos rizst vagy pedig hámozatlan egész burgonyát szoktam hozzá csőben sütni, egy mogyorónyi vaj és néhány szem tengeri só kíséretében, egyenként alufóliába burkolva. Ezenkívül friss fejes- vagy vegyessalátával tálalom.
A grillezett szardíniához elmaradhatatlan a (1)grillezett, (2)hámozott, (3)csíkokra vágott, zöld kaliforniai paprika is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése