2009-11-14

Aszalt gyümölcsös kókuszdomb


Hozzávalók

60 g keksz, nem túl finomra aprítva
2-3 maroknyi teljes kiőrlésű gabonapehely
(lehet többféle g.pehely keveréke is)
1tubus (170g) sűrített tej
kb. 5-5 szem aszaltgyümölcs: sárgabarack, szilva, füge, datolya
1-2 maroknyi kókuszreszelék
20 g min. 50%-os étcsokoládé
2 ek tej

Elkészítés

1 Amelyik felhasznált aszalt gyümölcsöt szükséges, azt magozzuk ki, majd szeleteljük apróra. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat ez étcsoki és a tej kivételével. Gyúrjunk belőle  masszát. (Ha túlságosan ragadós lenne, adjunk még hozzá egy kis kekszet, kókuszreszeléket.)
2 Formázzunk apró halmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és tegyük 160º-ra előmelegített sütőbe 15 percre.
3 Ezalatt gőz fölött olvasszuk meg az étcsokoládét a tejjel.
4 Utolsó lépésként, mikor már egy kicsit kihűltek a halmocskák akkor csorgassuk meg az olvasztott csokoládéval.

Nincsenek megjegyzések: