2009-10-23

Gyümölcsös mascarponemousse


Hozzávalók

500 g mascarpone
2-3 ek mák
krémlikőr (pl.: Baileys vagy Sheridan´s)
1-2 ek porcukor/fruktóz vagy ízlés szerint
gyümölcs ízlés szerint
(ananászt és banánt használtam)
4 ek kristálycukor a karamellhez

Elkészítés

1. Keverjünk a mascarpone egyik feléhez 1-2ek cukrot és a mákot, a másikhoz pedig annyi krémlikőrt, hogy ne legyen túl folyós a krém.
2. Tisztítsuk meg és ha szükséges, daraboljuk apróra a gyümölcsöket.
3. Állístuk össze a mousse-t. Tegyünk egy üvegtálba vagy poharakba ízlés szerinti sorrendben a hozzávalókból míg azok el nem fogynak. (pl.: mákos mascarpone, gyümölcs, likorős mascarpone, mákos, gyümölcs...)
4. A kristálycukrot 1 ek vízzel karamelizálljuk meg, és csorgassuk a desszert tetejére.
5. Tálaljuk jól behűtve.

Tipp: Könnyebb krémet kapunk, ha 2 tojássárgáját egy kis cukorral kifehéredésig felverünk, majd a 2 tojásfehérjét is kemény habbá verjük és még a mascarpone ízesítése előtt, előbb a sárgáját, aztán a tojásfehérjét keverjük el a benne.
Krémlikőr helyett gyümölcslekvárt vagy zselét is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések: