2009-09-20
Sült hús cukkinikrémmel
Hozzávalók
sovány sertéshús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes cukkini
olívaolaj
hús- vagy zöldségalaplé (saját készítésű)
só
frissen őrölt bors
(-burgonya)
Elkészítés
1 Ízlés szerint fűszerezzük be a húst, tegyük egy jénai tálba a burgonyával együtt, locsoljuk meg olívaolajjal és süssük meg.
2 A krémhez szeleteljük fel a megtisztított hagymát, fokhagymát, cukkinit. Kevés olívaolajon pároljuk meg, majd öntsük fel a hús sütésekor keletkezett húslével és annyi alaplével, hogy ne lepje el teljesen a zöldségeket. Főzzük meg, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Nem szükséges külön sűríteni, ha nem túl sok folyadékot használunk hozzá.
Megjegyzés: Szűzpecsenyét sütöttem és barna rizzsel tálaltam, de a hússal együtt sült burgonyával az igazi.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése