2009-09-27

Snidlinges zsemle





Hozzávalók
5 ek tej
5 ek víz
75 g vaj
150g liszt
snidling vagy újhagyma
3 db tojás
reszelt parmezán vagy más kemény sajt
csipet só
késhegynyi cayenne-i bors


Elkészítés
1 Egy serpenyőben felforraljuk a tejet, vizet és a vajat. A lisztet egyszerre beleönjük, és fakanállal addig keverjük míg elválik az edény aljáról. Levesszük a tűzhelyről és hagyjuk egy kissé hűlni.
2 Megmossuk és felaprítjuk a snidlinget.
3 Villával felverjük a tojásokat, a felét a lisztes masszába keverjük, a másik felét pedig apránként adagoljuk a masszához, amíg simává válik. Beledolgozzuk a sajtot, snidlinget, cayenne-i borsot, sót.
Ha túlságosan folyós lenne, akkor szórjuk meg még egy kevés liszttel.
4 2 evőkanál segítségével egyforma nagyságú halmokat szedünk egy enyhén kivajazott tepsibe, kb. 5 cm-re egymástól.

20-25 percig süssük 180º-os sütőben, de közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját!

Nincsenek megjegyzések: