Hozzávalók
kb. 10 db alma
2,5 bögre (3dl-es) finomliszt
1/2 zacskó élesztőpor
1/2 zacskó mézessütemény-keverék
vagy 15 g saját mix: narancshéj, fahéj,szegfűszeg,szerecsendió keverékéből
1 bögre fruktóz vagy nádcukor vagy méz ízlés szerint
csipet só
125 g kemény vaj
3 tojás
3 tojás
3 ek mogyoróolaj
1 cs bourbon vaníliás cukor
Elkészítés
1. Hámozzuk meg az almákat, 8-at reszeljünk le nagylyukú reszelőn, kettőt pedig vágjunk apró kockákra.
2. Egy edényben keverjük össze a lisztet a fűszerkeverékkel, sóval, cukorral, élesztőporral. Morzsoljuk bele a vajat is, míg a keverék állaga finom zsemlemorzsához hasonló lesz.
3. Egy másik tálban habverővel keverjük össze a tojást, olajat, vaníliás cukrot, míg egynemű nem lesz.
4. Adjuk hozzá a reszelt almát, alaposan keverjük el, majd a lisztes keveréket és az almakockákat is keverjük bele.
5. Egy kapcsos kerek formát aminek tölcsér van a közepén, vajazzunk ki vékonyan és öntsük bele a masszát. Tetejét meg is szórhatjuk szegfűszeggel.
6. 180-200º-on kb 50-60 perc alatt süssük meg, majd hagyjuk a formában kihűlni.
Megjegyzés: Ha megszórtuk szegfűszeggel, akkor azt szedjük most le, borítsuk egy tányérra, önmagában vagy vaníliafagylalttal fogyasszuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése