2009-07-08

Zöldséges-húsos tészta sajtmártással



Hozzávalók
300 g tagliatelle tészta
1-2 db csirkemell
zöldségek (pl.: zöldbab, cukkini, sárgarépa, spenót, vöröshagyma, fokhagyma)
10 dkg sajt
1 pohár kefir
vaj
tej
bazsalikom, kakukkfű, snidling
só, bors


Elkészítés
1. A hagymát felkarikázom és olívaolajon megfuttatom, hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellet, sózom, borsozom, majd ha engedett egy kis levet, hozzáadom az előkészített zöldségeket és készre párolom. Friss bazsalikomlevéllel és kakukkfűvel ízesítem.
2. Közben „al dente”-re főzöm a tésztát, majd lecsepegtetem.
3. Elkészítem a sajtmártást.
vagy sajtos besamelmártást készítek és snidlinggel megszórom, vagy egy kanál vajon megolvasztom a felkockázott sajtot, kis tejet és egy pohár kefirt adok hozzá és ehhez adom a metélőhagymát.
4.Összekeverem az egészet, snidlinggel tálalom.


Megjegyzés: Természetesen bármilyen zöldségvariációval és akár hús nélkül is elkészíthető. Egyszerű és nagyszerű. :)

Nincsenek megjegyzések: