2009-07-11

Répafasírt



Hozzávalók

2 db tojás
2 szelet kenyér tejbe áztatva
2 maroknyi müzli (cukor és szárított gyümölcsök nélkül) tejbe áztatva
apróra darált sárgarépa (kb 1/2 kg)
frissen reszelt parmezán
aprított snidling
szeletelt újhagyma
2 gerezd összenyomott fokhagyma
fűszerek: só, bors, kömény, (cayenne-i bors)
zsemlemorzsa
olívaolaj (a kisütéshez)


Elkészítés

A hozzávalókat egy tálban összekeverem annyi zsemlemorzsával, hogy összeálljon a fasírt.
20 percig hagyom állni, majd formázom, zsemlemorzsába forgatom és forró olajon vagy ActiFry-ban kisütöm.

Megjegyzés: Az eredeti receptet itt olvastam, hidegen, melegen, önmagában vagy körettel is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: