2009-07-01

Pasifogó töltött tök



Hozzávalók

tök
rizs
darált hús

bors
köménymag
1 kis pohár tejföl
1 kis pohár kefir
kapor
1 db tojás
1 db hagyma
olívaolaj


Elkészítés

1 A tököt meghámozom, olyan szeletekre vágom, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék és kimagozom. Lesózom és tepsibe teszem.
2 A rizst a megszokott módon elkészítem.
3 A hagymát megpárolom egy kanálnyi olívaolajon, megpirítom rajta a darált húst (kb. 60 dkg), fűszerezem sóval, borssal, köménnyel, majd elkeverem a rizzsel. Hozzákeverem a tojást és 2 ek tejfölt.
4 A tölteléket a tökszeletekre halmozom és meglocsolom a kefires-tejfölös keverékkel, amibe egy kis vizet és kaprot is tettem előzőleg.
5 Kb. 45 percre 180º-os sütőbe teszem, ízlés szerint sajtot is lehet a tetejére szórni.

Nincsenek megjegyzések: