Hozzávalók
kb. 80 dkg pulykamell
só, bors
bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
1 pohár kefir
1/2 l paradicsomszósz (lehetőleg házi)
1 db vöröshagyma
2-3 ek liszt
olívaolaj
Elkészítés
1. A húst felcsíkozom, egy tálba teszem, sózom, borsozom,megszórom friss bazsalikomlevéllel, ráöntöm a kefirt, fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymagerezdeket és néhány órára (de lehet egy éjszakára is) a hűtőbe teszem.
2. Pácolás után olívaolajon kisütöm a húst.
3. A mártáshoz a megtisztított hagymát apróra vágom, olívaolajon megfonnyasztom. Hozzáadom a lisztet, majd apránként a paradicsomszószt is állandó kevergetés mellett hozzáadom.
Ízlés szerinti körettel pl. krumplipürével vagy párolt rizzsel tálalom.
kb. 80 dkg pulykamell
só, bors
bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
1 pohár kefir
1/2 l paradicsomszósz (lehetőleg házi)
1 db vöröshagyma
2-3 ek liszt
olívaolaj
Elkészítés
1. A húst felcsíkozom, egy tálba teszem, sózom, borsozom,megszórom friss bazsalikomlevéllel, ráöntöm a kefirt, fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymagerezdeket és néhány órára (de lehet egy éjszakára is) a hűtőbe teszem.
2. Pácolás után olívaolajon kisütöm a húst.
3. A mártáshoz a megtisztított hagymát apróra vágom, olívaolajon megfonnyasztom. Hozzáadom a lisztet, majd apránként a paradicsomszószt is állandó kevergetés mellett hozzáadom.
Ízlés szerinti körettel pl. krumplipürével vagy párolt rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése