Hozzávalók
1 kg csirke (pl. mell)
2 db hagyma
4 ek liszt
1 ek curry
1 ek méz
1 ek mustár
só
bors
olívaolaj
víz
chili
esetleg ételízesítő (szárított zöldségekből) Korábban tettem bele egy keveset, de már egy ideje egyáltalán nem használom.
Elkészítés
1. Felcsíkozom a csirkemellet.
2. Meghámozom a hagymát, cikkekre szelem, majd egy serpenyőben megfonnyasztom az olívaolajon.
3. Meghintem liszttel és pár perc alatt összepirítom, hozzáadom a húst, ízesítem és felöntöm kb. fél liter vízzel és többszöri kevergetés mellett készre főzöm.
4. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a mézet és a mustárat is.
Megjegyzés: Basmati vagy jázmin rizs illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése