2009-05-22

Csokoládé- és meggyfagyi

 
Hozzávalók

az alaprecepthez az alaptrecept szerint
csokifagyhoz:
250 g min. 50%-os étcsokoládé
3 ek kakaópor (nem cukrozott!)
3 ek rum vagy sütőrum - opcionális
a meggyfagyihoz:
-kb. 1,2 kg magozott meggy
fruktóz


Elkészítés

1 200g csokoládét vízgőz felett a rummal megolvasztom, majd hagyom kihűlni.
2 Elkészítek 2 rész fagylalt-alapreceptet.
3 Az egyik adaghoz amikor a tojássárjáját felvertem, hozzáadom a csokimasszát. Majd hozzáadom a felvert tojásfehérjét és a tejszínt is.
4 Nagylyukú reszelőn lereszelem a maradék 50 g csokit és óvatosan hozzákeverem a kakaóval együtt a habhoz.
5 Fagyasztom. Nem szükséges kevergetni, az állaga krémes marad.

6 A másik rész alapreceptből a meggyfagyit készítem el. A meggy felét leturmixolom, ízlés szerint édesítem, a másik felét pedig durvára darálom. Hozzáadom az alaphabhoz, tálkákba öntöm és lefagyasztom.

Megjegyzés: Bármilyen idény vagy fagyasztott gyümölcsből elkészíthető. Fagylaltgép nélkül is.

Fogyasztás előtt kb. fél órával vegyük elő a fagyasztóból!

Nincsenek megjegyzések: