Hozzávalók
3 db nagyon friss tojás szétválasztva
250 g mascarpone
2dl natúr tejszín
2-3 ek fruktóz vagy világos nádcukor
150 g babapiskóta
2-3 dl kávé
amaretto likőr vagy rum
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
1 Kávét főzök, egy kevés likőrt vagy rumot öntök hozzá, s hagyom kihűlni.
2 A tojássárgáját a fruktózzal felverem kifehéredésig, hozzáadom a mascarponét és simára keverem. Majd a tojásfehérjét és a tejszínt is keményre felverem. Fakanállal óvatosan mindkét habot elkeverem a krémmel.
3 A piskótát a likőrős kávéba mártom (de csak pár pillanatra, nem áztatom benne) és rétegezve lerakom az alapanyagokat. Piskóta, krém, piskóta... Tetejére mindig a krém kerül.
4 Néhány órára a hűtőbe teszem az ízek összeérése miatt és tálalás előtt hintem csak meg a kakaóporral.
Megjegyzés:
Vagy egy nagyobb üvegtálban, vagy egyszemélyes adagokat tálkákban/poharakban szoktam készíteni.
Mivel nyers tojást tartalmaz, mindenképpen hűtőben tárolandó és max. 1 napig.
Tipp: Egy másik elkészítési mód, hogy tejszín helyett is mascarponét használok, így 3 db tojáshoz 500 g-mot számolok. Mindkettő nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése