2009-04-24

Almás karaj


Hozzávalók

8 szelet sertéskaraj
3-4 db alma
1 ek dijoni mustár
1 db nagy fej vöröshagyma
olívaolaj
2 dl főzőtejszín
zsálya
tengeri só
őrölt bors


Elkészítés

1. Enyhén kiklopfolom a hússzeleteket, sózom, borsozom, megkenem olívaolajjal majd néhány órára hűtőbe teszem.
2. Egy serpenyőben felhevített olívaolajon kisütöm a húsokat.
3. Az almát, hagymát megmeghámozom, cikkekre vágom.
4. Kb. 2 ek olajat ismét felforrósítok és megfonnyasztom rajta az almát a hagymával majd megszórom zsályalevéllel, (kb 1 ek) végül hozzáadom a tejszínt és a mustárt.
5. Ízlés szerint sózom, borsozom, beleteszem a hússzeleteket majd néhány perc alatt összeforralom az egészet.

Köretként párolt fehér rizst tálalok hozzá.

Nincsenek megjegyzések: