2009-02-07

Sopa de legumes Portuguêsa - Portugál zöldségleves


Hozzávalók

zöldségek:
sárgarépa, burgonya, cukkini, vörös- vagy lilahagyma, újhagyma, borsó, karalábé, édesburgonya, bab... stb. Bármilyen idény vagy fagyasztott zöldség. A mennyiség attól függjön, mennyire szeretnénk sűrűre a levest.
levesbetétnek:
Bármilyen leveles zöldség, pl.: kel- vagy fejes káposzta, spenót, rucola vagy fejes saláta, esetleg vegyesen.
továbbá:
tengeri só
petrezselyem
lestyán


Elkészítés

1. A zöldségeket megmosom, amelyeket szükséges hámozni, meghámozom, darabokra szeletelem. Felteszem főni valamivel több vízben mint amennyi ellepi. Ízesítem.
2. Ha megfőttek a zöldségek, botmixerrel átpasszírozom.
3.Visszateszem  a tűzre a levest és beledobom a levesbetétnek szánt leveles zöldséget. Megfőzöm.


Megjegyzés: A fejes saláta főzéséhez néhány másodperc elegendő.
A káposztaleveleket vágjuk vagy tépkedjük nagyobb darabokra.
A leturmixolt babtól különösen krémes és nagyon kellemes ízű lesz a leves.

Nincsenek megjegyzések: