Hozzávalók
1,2 kg csontozott pulyka felsőcomb
1/2 kg sárgarépa
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5-10 dkg sonka
4 dl tyúkhúsalaplé
étkezési keményítő
1 nagy pohár 12%-os tejföl
olívaolaj
Fűszerek: só, borskeverék, cayenne-i bors, kakukkfű, majoránna, petrezselyemzöld
Elkészítés
1 A húst felkockázom, a sonkát vékony csíkokra, a hagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát szétnyomkodom, a sárgarépát meghámozom és karikákra szeletelem.
2 Olívaolajon megpirítom a sonkacsíkokat, majd rászórom a húst és így is pirítom még néhány percig, majd hozzáadom a répát, hagymát, fokhagymát és tovább pirítom. Ízlés szerinti mennyiséggel fűszerezem a húskeveréket, majd felöntöm a húsalaplével.
3 Forrás után lejjebb veszem a hőfokot, és még kb 30 percig lefedve főzöm.
4 Ezután 2-3 ek étkezési keményítőt elkeverek a tejföllel, a hús levéből is rakok hozzá, csomómentesen elkeverem és sűrítem vele az ételt. Összeforralom folyamatos kevergetés mellett, végül (lehetőség szerint friss) felaprított petrezselyemzölddel megszórom.
Párolt rizzsel tálalom.
Megjegyzés: Ha nem sűrűsödik be kellőképpen az étel, akkor ételsűrítőt szoktam használni. (ritkán)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése