Sokféle módon lehet csokoládémousse-t készíteni, ám nekem ez a portugál mousse ami igazán bejön, hipp-hopp elkészül és bizony ugyanolyan hamar el is fogy.
Kell némi akaraterő, hogy távol tudjuk tartani magunkat a hűtőtől.
Hozzávalók
6 db friss tojás
150 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
3 ek fruktóz vagy nádcukor - ínyencek el is hagyhatják
kb. 5 ek tej
1 ek rum - opcionális
Elkészítés
1 Vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét annyi tejjel, hogy ne legyen nagyon folyós állagú, és - ha nem gyerekeknek készül, és ha nem is ülünk volán mögé - egy kis rumot is keverhetünk hozzá.
2 Mikor a csoki felolvadt, tegyük félre hűlni. Ezalatt válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük fel fényes, kemény habbá, a sárgáját pedig a fruktózzal vagy cukorral elkeverve verjük kifehéredésig.
3 A tojássárgáját keverjük el a csokoládéval és óvatosan keverjük hozzá a fehérjehabot is.
Kész is! Fogyasztás előtt érdemes pár órán át hűteni.
Tároljuk hűtőben max. 24 órán keresztül, mivel nyers tojást is tartalmaz.
Én dupla adagot szoktam készíteni belőle. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése