Hozzávalók:
-4db nagyobb alma
-1kk élesztőpor
-1ek meleg víz
-25g vaj
-60ml tej
-25g búzaliszt
-2 felvert tojás
-25g fruktóz vagy porcukor
-mogyoró- vagy napraforgóolaj a kisütéshez
Elkészítés:
Az élesztőt feloldom a vízben, a vajat felolvasztom és összekeverem a vizes élesztővel , liszttel, a tojásokkal,tejjel és a fruktóz felével. Addig keverem, míg sima masszát nem kapok.
Meghámozom az almákat, kiszedem a csutkáját és vékony szeletekre vágom (az utóbbi két műveletet fel is lehet cserélni,attól függően, hogy milyen eszköz áll a rendelkezésünkre), majd megszórom a karikákat a maradék fruktózzal.
A karikákat a masszába mártom, majd forró olajon aranybarnára sütöm őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése